Новият FIAT 600e – електрическо завръщане в B-сегмента

Новият FIAT 600e – електрическо завръщане в B-сегмента

FIAT продължава напред по пътя към устойчива градска мобилност и представя новия FIAT 600e. С електрическото попълнение в моделната гама марката се завръща в B-сегмента, като предлага всичко най-добро от него и го надгражда в различни аспекти – повече пространство, по-дълъг пробег, по-силно усещане за Dolce Vita. Новият FIAT 600e взима най-доброто от световете на сегментите B и B-SUV, за да предложи красиво, радостно и комфортно изживяване при шофиране. Той наследява успеха на своя предшественик и бестселър FIAT 600 от 50-те години, спечелил си име на семеен автомобил.
Новият FIAT 600e представлява идеалното решение както за любителите на градския живот, така и за почитателите на дейности на открито. Той е перфектното въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и екологичност. Моделът е атрактивен и красив, като предлага най-модерните функции за безопасност. На дължина достига 4,17 метра и предлага удобно настаняване на петима души, които имат най-много пространство за съхранение на вещите си в този клас. Пробегът е над 400 км (WLTP комбиниран цикъл) и над 600 км в града (WLTP градски цикъл). Предлага се в две различни изцяло електрически версии - FIAT 600e La Prima и FIAT (600e) RED, които са подходящи и за семейни и за индивидуални потребители с желание да изпитат неподправено Dolce Vita усещане при шофиране с грижа към околната среда и социалните каузи.

За по-кратко време за зареждане моделът е оборудван със система 100 kW за бързо зареждане. За по-малко от половин час батерията се зарежда до 80%. В оборудването се предлага бордово зарядно устройство с мощност 11 kW и кабел Mode 3 за зареждане в домашни условия или на обществени места, което осигурява пълно зареждане за по-малко от 6 часа.
Двигателят е с мощност 115 kW ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 9 секунди. FIAT 600e дава избор: всеки водач може да шофира по свой начин благодарение на активирането на един от три режима на движение – еко, нормален, спортен. До средата на 2024 г. в гамата ще се включи и версия с хибридно задвижване. 

Най-достъпната версия FIAT (600e) RED е подходяща за онези млади водачи, които търсят екологично решение за мобилност. Тази модификация е следващата стъпка от партньорството с фондацията (RED), което стартира през 2021 г. с вярването, че всеки човек може да допринесе за промяната. Мисията на FIAT (600e) RED е да бъде „добър за хората и добър за планетата“. Автомобилът е електрически и допринася за опазването на околната среда и за по-устойчиво бъдеще. 

Новият Fiat (600e) RED приема червения цвят като отличителен белег, както отвън (от каросерията до предните и задните лога) така и отвътре (панела на арматурното табло и дизайнерските елементи на ексклузивните седалки от рециклиран текстил). Специалното (RED) покривало на централен тунел служи като допълнително напомняне за партньорството. Налични са още два цвята за допълнително персонализиране - черен и бял. Новият FIAT 600e La Prima предлага 100% стил, технологии и комфорт, за да осигури завладяващо италианско Dolce Vita изживяване. Предлага се в 4 различни цвята, които напомнят за италианската красота и природни пейзажи - слънцето на Италия, морето на Италия, земята на Италия, небето на Италия.