Възраждане на една легенда

Възраждане на една легенда

Откакто е представен за първи път в САЩ през 1966 г., Bronco се налага като символ на безграничната свобода, забавлението и възможностите за движение на открито. След дълго, 25-годишно отсъствие, през 2020 г. Ford отново представи емблематичния Bronco в Северна Америка, като остана верен на оригиналното ДНК и същевременно въведе изцяло нови, иновативни характеристики за истинска офроуд функционалност. Сега Bronco ще се предлага и в Европа в ограничени бройки за любителите на активния живот на открито. 

Ford обяви днес, че една изцяло американска легенда идва за първи път в Европа с представянето на Bronco 4х4 SUV.

Четиривратият Bronco, подобрен с интелигентни технологии  и на практика способен да се движи по всеки терен, ще се предлага в строго ограничени количества в избрани европейски пазари с ляв волан в края на 2023 г. 

Неповторимият дизайн отвън и отвътре черпи вдъхновение от икони, сред които оригиналният Bronco от 1966 г., от F серията на американския пазар - здравият външен вид и издръжливостта, а духът от Ford Mustang. Резултатът е SUV с уникален стил и истинско усещане за приключение.

Bronco печели прозвището си „G.O.A.T.“ (Преминава през всякакъв вид терен) благодарение на усъвършенствана система за задвижване на четирите колела и иновативни технологии за приключения извън пътя, включително Trail Control™ и до седем режима на задвижване.2 

Разработен от самото начало за офроуд шофиране, универсалният Bronco е стандартно оборудван с уникални функционалности, като елементи с възможност за демонтиране, специално предназначени за аксесоари монтажни точки и лесни за почистване материали. Клиентите на Bronco могат да избират от широка гама одобрени от Ford аксесоари, проектирани за безпроблемен монтаж и максимална персонализация.

"Bronco е най-издръжливият и универсален офроудър на Ford, а новото поколение обединява ДНК-то на оригинала с най-новите технологии за преодоляване на терени и широка гама от аксесоари, за да създадем една нова икона в офроуда", споделя Матиас Тон, главен инженер на отдел "Вносни автомобили" във Ford-Европа. "След огромния успех на новото Bronco в САЩ сме развълнувани, че можем да пренесем част от духа на приключението и при нашите клиенти в Европа."