Кола на годината пътува

Кола на годината пътува

За първи път у нас 28 нови автомобила, част, от които претенденти за приза Автомобил на годината в България за 2020, обиколиха градовете Стара Загора, Казанлък и Чирпан със стартова точка София, от базата Глазурит на Ботевградско шосе. Целта бе да се популяризира събитието Кола на годината, както и да се представят част от участниците в престижния конкурс Автомобил на годината. Това е първият и единствен до момента автомобилен салон на колела у нас.

Събитието се осъществи на 28 и 29 септември 2019 г. от Прес Авто клуб България под мотото "Кола на годината пътува", което обедини автомобилни журналисти от различни медии в страната. То бе подкрепено от OMV България и топло посрещнато от жителите на Стара Загора, Казанлък и Чирпан. Всички се забавляха и имаха възможността да се насладят на последните новости около новите автомобили. Имаше задавани въпроси към посетителите, а някои от тях си тръгнаха с награди, осигурените от официалните представителства на автомобилните марки.

Марките, които се включиха в #коланагодинатапътува са Peugeot, VW, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Jaguar, Mercedes-Benz и Suzuki.

Българският автомобил на 2020 г. ще бъде избран през януари, след гласуване от жури, съставено от членовете на Прес-авто клуб България.