Размазващ рекорд на Нюрбургринг за Megane R.S. 275 Trophy-R

Помните ли далечната 2011 г., когато Megane R.S. Trophy постави нов рекорд на Нюрбургринг? Всичко това се случи благодарение на Renault Sport и техните партньори. Същото се случва и днес, но този път рекорда е на лимитирания Trophy-R.

Времето, което записва на „Нюрбургринг” Megane R.S. 275 Trophy-R, е 7:54,36 мин. Това е третото рекордно време поставено от марката в категорията на серийните автомобили с предно предаване.

Renault ни обещаха, че Megane R.S. 275 Trophy-R ще се произведе в 250 лимитирани бройки, а продажбите ще стартират в 15 държави.

Двуместният Megane R.S. 275 Trophy-R произлиза от наскоро представения Megane R.S. 275 Trophy. Ексклузивната Renault Sport лимитирана версия се възползва от ултра спортни характеристики, наследени от мотор спорните активности на марката. Теглото на модела е намалено с почти 100 кг, което води до подобрена динамика.

Megane R.S. 275 Trophy-R стандартно е оборудван с Cup шаси (подпомагано от диференциал с ограничено приплъзване), увеличена до 275 к.с. мощност на 2,0-литровия бензинов R.S. двигател, титаниева Akrapovic ауспухова система, „Оhlins Road&Track“ еднопосочно регулируеми амортисьори с композитни пружини и с гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2, които са специално адаптирани към автомобила.

В новата “бегачка” на Renault отпред са монтирани Recaro Pоle Position поликарбонатни монокок седалки, които намаляват теглото с 42 кг. Те са снабдени с 3-точкови предпазни колани, но като аксесоар се предлагат 6-точкови колани с авиационен тип заключване. Укрепваща колона и обезопасяващи мрежи предпазват пътниците от движещи се предмети.

За феновете, обичащи шофирането на писта, стремежът за намаляване на времето за обиколка с няколко секунди е наложил използването на литиевойонна батерия, с което се редуцира общото тегло с още 16 кг. За да се гарантира високоефективно спиране, като едновременно с това бъде допринесено към усилията за намаляване на теглото, Megane R.S. 275 Trophy-R се възползва от специални спирачки. Неговите 350 мм стоманени и алуминиеви дискове намаляват теглото с допълнителни 3 кг. Адаптирани идеално за интензивна пистова употреба, тези спирачки с логото на Renault Sport даряват автомобила с остра захапка.

Коментирай