Силата на дракона

Китайски бизнесмен, чието име ще запазим в тайна, ни сподели, че е голям привърженик на китайския календар и хубавите, бързи автомобили. Има голяма колекция от, наистина, уникални автомобили. Всеки един от тях е индивидуален и крие по нещо ценно в себе си. Един такъв автомобил е Nissan GTR R35, който като по чудо е правен в образцовия двор на дизайнерското тунинг ателие - Vilner.

Този Nissan GTR е специално разработен за китайския бизнесмен по случай годината на дракона. По този случай на Vilner се пада честта да измислят и изпълнят един проект, който няма еквивалент в световен мащаб. Клиентът желае нестандартно изпълнение за атрактивната си бегачка, която не се отличава с нищо от останалите GTR на автомобилния пазар.
В студиото решават да разработят идея, в която да има елементи от дракон - годината на дракона е все пак, клиентът е азиатец, колата е екзотична и спортна. Проектът веднага одобрен е и Vilner започват работа по интериора. Дизайнерът рисува дракон, който е избродиран върху тавана, както и в облечения с алкантара багажник. Тялото на дракона се пренася и в купето чрез умели бродерии като се огъва около седалките и минава през средната конзола. Ефектът се подсилва от релефните ефекти, които се получават от обединяването на кожата с бродерията. Всеки един елемент от драконовото тяло, който се подвизава в купето, е правен ръчно от дизайнера. Само така, усещането за дракона в GTR може да бъде наистина реално.
Не изневерявайки на изчистения си стил, Vilner използват черен цвят за основа, съчетавайки го с черна алкантара и черна карбонова кожа. В този стил са направени таблото, корите на вратите и средната конзола. Червени кантове подчертават формата на седалките и кореспондират с дракона на тавана и червените декоративни шевове по таблото. Воланът и скоростният лост са изработени от карбон, определени дребни детайли са боядисани в червен хром.
Червените елементи не са случайни. Автомобилът е с оригинален червен цвят и допълнително фолиран с бял мат. Ауспусите са изработени от титаний, а фабричните 440 к.с. са увеличени до 530 к.с. на колелата.

Коментирай