Volkswagen с премиера на електрическия ID.7

Volkswagen с премиера на електрическия ID.7

Снощи, 8 февруари, Volkswagen отпразнува официалната премиера на електрическия флагман ID.7. Събитието привлече над 150 гости, сред които клиенти, медии и експерти, които се насладиха на футуристично лазерно шоу и коктейл, любезен домакин на който беше Порше София Изток.
Volkswagen ID.7 дефинира нови стандарти в иновациите и устойчивото бъдеще на автомобилната индустрия и е ключова част от стратегията Volkswagen Accelerate. Този модел не е поредният електрически автомобил, а символ на амбициозните цели на марката за постигане на електрическо бъдеще.
Със своя батерия от 77 кВтч и въртящ момент от 545 Нм, ID.7 Pro предлага впечатляващ автономен пробег от 621 км, съобразно стандартите на WLTP, а до средата на годината, както посочи бранд мениджъра на марката за България Нестор Несторов се очаква лансирането и на ID.7 Pro S с по-голяма батерия и автономия над 700 км. Благодарение на модулната платформа MEB, ID.7 поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност. Ниският енергиен разход е постигнат от комбинирането на много фактори като изключително ефективната нова система за задвижване в ID.7, високата енергийна плътност на най-новите акумулаторни клетки, както и оптимизираната аеродинамика на каросерията с коефициент на аеродинамично съпротивление от едва 0,23 (в зависимост от оборудването).
Висока ефективност ID.7 демонстрира и при зареждане – включен в правотокова (DC) бързозарядна станция с мощност до 175 кВт, автомобилът акумулира достатъчна за изминаване на 204 км енергия само за 10 мин. Времето, необходимо за заряд на батерията от 10% до 80% е около 28 мин., което прави експлоатацията му лесна и приятна, а дългите пътувания не са никакъв проблем.
Съчетавайки технологичния прогрес с лукса и комфорта, ID.7 предлага изцяло ново изживяване. Благодарение на голямото междуосие и компактната конструкция на компонентите на задвижването, моделът предлага изобилие от пространство както на първия, така и на втория ред седалки – особено осезаемо за пътниците на задните места, които се радват на обширно пространство.
ID.7 е първият модел на Volkswagen и първият представител на своя клас, който в стандартното си оборудване включва AR head-up дисплей с разширена реалност.
Новата инфотейнмънт система с 15-инчов (38 см) сензорен екран е с цялостно обновен графичен интерфейс и навигация, като менютата при нея са основно преструктурирани. Целта на специалистите на Volkswagen е била осигуряването на възможно най-интуитивно и максимално адаптивно управление на всички функции. За да улесни това, екранът е разделен на начален екран и две постоянно видими сензорни полета.
Системата за климатизация и функцията за масаж на седалките, както и автоматична климатична инсталация Air Care Climatronic са изцяло нови и предлагат комфорт, типичен за премиум класа.
ID.7 не само предлага вълнуващо изживяване, но и в края на миналата година получи 5 звезди на тестовете за безопасност на Euro NCAP. Оценката се базира на резултатите в четири категории. ID.7 показва най-добрия резултат в категорията „Защита на пътниците за възрастни“ с оценка от 95%. ID.7 постига отлични резултати и в категориите „Защита на пътниците за деца“, „Защита на незащитени участници в движението“ и системите за подпомагане на водача, налични като стандартно оборудване. 
Наред със защитата на пътниците, Euro NCAP също изследва колко добре автоматичните аварийни спирачни системи могат да защитят уязвимите участници в движението като пешеходци и велосипедисти, в случай на предстоящ сблъсък. Освен това, тестерите отдават голямо значение на допълнителните асистиращи системи, стандартни за модела, а при ID.7 те наброяват десет.
Този резултат утвърждава изцяло електрическата лимузина сред най-добре оценените модели за 2023 г. в общата класация на независимата европейска организация за тестове.
Новият Volkswagen ID.7 вече е наличен в шоурумите на марката в страната за придобиване на лични впечатления или тестово шофиране.