“Accept no roof”

 “Accept no roof”

 Accept no roofтова е мотото на новия T-Roc Cabriolet. То обещава неограничена свобода, глътка свеж въздух в SUV сегмента и силно емоционално удоволствие от шофирането. Превръщайки се в първия crossover кабриолет в компактния клас, той обединява силата и издръжливостта на SUV моделите с радостното изживяване зад волана на автомобилите с отворен покрив. Скоро моделът ще бъде пуснат на пазара в Германия и други европейски страни.

Изразителен и емоционален дизайн. Стремежът на T-Roc Cabriolet да достави максимално  удоволствие от шофирането, свобода и жизнерадост личи още от пръв поглед. Страхотната широко оформена предница, отлично изразените линии и динамичните пропорции придават на модела оригинално съчетание от ефирна елегантност и типичното за SUV моделите внушително излъчване. Екипът под ръководството на главния дизайнер на марката Volkswagen Клаус Бишоф е успял да създаде линии, подчертаващи ясно уникалната позиция на T-Roc Cabriolet в SUV сегмента.

Още по-емоционално изживяване зад волана и отлична гледка. Разполагащият с 2+2 места T-Roc Cabriolet използва технологичната основа на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели MQB (Modulare Querbaukasten). Общата дължина на новия модел е 4,27 метра, а междуосието му е 2,63 метра. Каросерията е широка 1,81 м (без външни огледала) и висока 1,52 метра. Височината над пътното платно на седящите отпред пътници в областта на ханша (т.нар. H-point) е 599 милиметра, а при задните пътници тя достига цели 616 милиметра, осигурявайки отлична видимост във всички посоки. Багажното отделение е с вместимост 280 литра. Сгъваемите облегалки на задната седалка и опционалният теглич подчертават универсалната практичност на новия модел.

Лек сгъваем покрив. Следвайки плътно стъпките на откритата версия на легендарната „костенурка” и Golf Cabriolet, T-Roc Cabriolet залага на класически лек сгъвам покрив с трислойна текстилна конструкция.

Моделът T-Roc eволюира в моделна фамилия T-Roc. T-Roc Cabriolet използва технологичната основа на T-Roc, която на свой ред се базира на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели MQB (Modulare Querbaukasten) на Volkswagen. Буквата „T” в името на модела е заимствана от Tiguan и Touareg и идентифицира T-Roc като част от SUV гамата на Volkswagen, докато думата „Roc“ го представя като кросоувър, който е в състояние буквално да разтърси компактния SUV сегмент. Всъщност точно това се случва на практика - до края на 2019 година продажбите на модела надхвърлиха 360 000 автомобила. През месец март 2019 година към гамата на модела бе добавен и новия T-Roc R4 – впечатляващ спортен вариант с максимална мощност 221 кВт/300 к.с. Скоро се очаква и пазарната премиера на новия T-Roc Cabriolet в Германия и други европейски страни.