Audi представя Q5 с нова визия

Audi представя Q5 с нова визия

Екстериорният дизайн: Q-дизайнерският език на Audi става още по-характерен
Силно изразена Q-идентичност в екстериора на Audi Q5: автомобилът излъчва мощ, издръжливост и сигурност. В рамките на модернизацията на модела дизайнерите допълнително са подсилили това впечатление с помощта на някои нови характерни детайли. Предната решетка Singleframe с осмоъгълна форма е станала по-плоска и по-широка в сравнение с досега. Страничните въздуховоди са пораснали на височина и са структурирани с трапецовидни вложки. LED-фаровете са получили нова графика на дневните светлини. В страничния изглед на Q5 особено силно впечатление правят оформените по нов начин прагове, които придават на излъчването повече лекота. Новост в задната част са декоративната ивица между задните светлини и дифузорния елемент с допълнителна напречна лайстна. Наред със серийното изпълнение, моделът може да бъде поръчан и с две допълнитени дизайнерски линии. При advanced line автомобилът получава хромирани вертикални лайстни в предната решетка Singleframe, както и защитни елементи в долната част на предната броня, решени в матово сребристо или в черно. Вариантът S line от своя страна се отличава със спортна структура в стил пчелна пита на предната решетка Singleframe и хромирана лайстна в областта на дифузора в задната броня.
Два от общо дванайсетте предлагани цвята за лаковото покритие са нови – District зелено и Ultra синьо. По желание на клиента допълнително се предлага и оптичен пакет „черно”.

Интериорният дизайн: визуална лекота и върхово качество
В интериора хоризонталните линии на таблото създават усещане за простор и лекота. Пластично оформената, елегантно извита декоративна лайстна разделя горната от долната част на арматурното табло. В центъра на вниманието попада свободно стоящия MMI touch-дисплей с акустична обратна връзка. Досегашният въртящ и натискащ се регулатор на централната конзола отпада. Освободеното по този начин пространство на конзолата сега се заема от ниша за предмети. 

Просторни и гъвкави: каросерия и интериор
След модернизацията Audi Q5 – най-вече в следствие на удължаването на предната броня – е станал по-дълъг с 19 милиметра, достигайки до 4,68 метра. Широчината (без страничните огледала) от  1,89 метра и височината от 1,66 метра остават непроменени. Дългото междуосие се равнява на 2,82 метра и осигурява изобилие от пространство в интериора, като опция Audi предлага регулируемата задна седалка plus с възможност за настройване наклона на облегалките. Когато въпросната седалка е на борда на автомобила, товарното отделение побира между 550 и 1.550 литра. Гъвкавото регулируемо дъно на багажника е серийно, докато електрическото управление на задния капак се предлага като опция. Благодарение на използването на интелигентен микс от материали, Q5 има една от най-леките каросерии в своя сегмент, коефициентът на обтекаемост от едва 0,30 също е сред най-добрите постижения в класа. Благодарение на рафинираната аероакустика, нивата на шум в интериора са изключително ниски.

Ходовата част: още повече комфорт и пъргавина
Спортен и едновременно с това комфортен – балансираната ходова част е едно от големите предимства на Audi Q5. Окачването с по пет носача на предния и задния мост е максимално олекотено, което се отразява много добре не само на пъргавината на управление, но и на ефективността като цяло. По желание Audi оборудва Q5 с динамично управление. Технологията позволява на предавателното отношение да варира с до 100% в зависимост от скоростта на движение и ъгъла на завъртане на волана.

Специална серия edition one: ексклузивна визия и необикновени детайли
Клиентите вече могат да поръчват Audi Q5 в специална серия, носеща означението „edition one“. Външният дизайн се базира на линията S line и се допълва от оптичен пакет „черно”. Специфичните дизайнерски детайли включват черна емблема на Audi отпред, отзад и на задните врати, черни рейки на покрива, черни корпуси на страничните огледала за обратно виждане, както и странични защитни лайстни на вратите в изпълнение Carbon. При отваряне на вратите четирите кръга от емблемата на Audi се прожектират на земята с помощта на LED-светлина. Оборудването включва червени спирачни апарати, 19-цолови гуми и спортни седалки. Изборът за лаково покритие включва наред с новите цветове District зелено и Ultra синьо също и вариантите Gletscher бяло и Mythos черно.