Car Design News връчи награда на концептуалното Renault 5

Car Design News връчи награда на концептуалното Renault 5

Целта на Renault 5 Prototype е да демонстрира ангажимента на Renault да направи електрическите автомобили широко достъпни в цяла Европа. Дизайн екипите на Renault решават да използват за вдъхновение на проекта популярен и значим модел. Renault 5 Prototype е компактен градски автомобил, изпълнен с чар, автомобил, който изпраща един от вечните любимци от гамата на Renault в бъдещето, с модерен изцяло електрически почерк.
Renault 5 Prototype получи престижната награда за концептуален автомобил на годината от Car Design News, след като се състезава с други концептуални модели, представени между март 2020 г. и март 2021 г. Car Design Review предлага преглед на дизайна от изминалата година, както и на най-новите тенденции и иновации. Моделът беше избран от жури от автомобилни експерти и дизайн директори на водещите световни автомобилни производители.

ЖИЛ ВИДАЛ, ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ RENAULT ДИЗАЙН
"Спечелването на приза на Car Design News за концептуален автомобил на годината от R5 Prototype носи допълнителен смисъл за екипа на Renault Design, тъй като наградата е връчена от жури, съставено от велики автомобилни дизайнери! Изключително сме горди! Горди сме и от това, че Renault 5 Prototype е добре приет както от пресата, така и от обществеността, предвид факта, че 90% от екстериорният дизайн ще се пренесе и в демонстрационния автомобил!”

Серийният модел, базиран на Renault 5 Prototype, ще бъде представен през 2024 г.