Ford и Лекси Алфорд се обединяват

Ford и Лекси Алфорд се обединяват

Преди сто години един вече емблематичен пионер на приключенията разчупва правилата, за да предефинира възможностите на изследователите.    

В периода 1922-1927 г. Алоха Уандървел става първата жена, която обикаля света с автомобил и преминава през 43 държави. Частично спонсорирана от Ford Motor Company, тя постига рекорда с Ford Model T - автомобилът, който постави света на колела.

Сега, когато Ford ускорява мисията си да оглави революцията на електрическите превозни средства, компанията обедини усилията си с влиятелната в областта на приключенията Лекси Алфорд - известна на милиони онлайн потребители като „Безграничната Лекси“ - за да продължи наследството на Уандървел за предефиниране на откривателството с амбициозно околосветско пътешествие с новия изцяло електрически Ford Explorer.  

Започвайки по-късно тази година, Лекси ще ръководи експедиция около света, преодолявайки предизвикателства, срещайки се с хора от различни култури и посещавайки места с изключителна красота, като всичко това ще бъде подкрепено от Ford Explorer с нулеви вредни емисии.

Лекси счупи световния рекорд, като стана най-младият човек, посетил всяка страна в света до 21-годишна възраст. Сега тя продължава да изследва планетата, показвайки чудесата на света, като насърчава и други да направят същото. Лекси е начело на нова порода изследователи с безпрецедентно любопитство и водени от същото бунтарско отношение като Уандървел.

Точно както Ford подкрепи Уандървел през 20-те години на миналия век, автомобилният производител си сътрудничи с Лекси Алфорд в това пътешествие през 21-ви век, за да отдаде почит на съвременния изследовател със страст към природосъобразното пътуване, а също и за да покаже какво наистина е възможно с електрически автомобил.