Land Rover официално представи новия Range Rover

Land Rover официално представи новия Range Rover

Събитието се състоя в Кралската опера в Лондон. Новото поколение на „Императора“ дефинира модерния лукс чрез своя дизайн, осигурявайки повече от всякога изтънченост, избор на клиентите и възможности за персонализация. 

Новият Range Rover съчетава съвременни технологии с модерен лукс, за да осигури несравнима изтънченост за всеки пасажер и е първият модел, който използва новата гъвкава модулна надлъжна архитектура (MLA-Flex) на Land Rover. 
MLA-Flex може да съвмести двигател с вътрешно горене, plug-in хибрид и 100% електрически двигател. Тя представлява следващата стъпка в стратегията на Land Rover за опростена архитектура като част от преминаването към по-голяма гъвкавост на силовото предаване и определяне на нови показатели за качество.

Тя се предлага с избор от ефективни меки хибридни и plug-in хибридни двигатели и 4-, 5- или 7-местни интериори при конструкции на шасито със стандартно и дълго междуосие. Изцяло електрически Range Rover – първият изцяло електрически Land Rover – ще се присъедини към гамата през 2024 г.

Изцяло електрическият нов Range Rover ще бъде първият от серията изцяло електрически автомобили Land Rover. До края на десетилетието всеки модел ще се предлага с изцяло електрическо задвижване, което ще помогне на Jaguar Land Rover да постигне нетен нулев въглероден отпечатък за своите продукти, операции и верига на доставки до 2039 г.

Силовите агрегати на plug-in хибридните електрически автомобили (PHEV) с увеличен пробег осигуряват емисии на CO2 под 30 г/км, като сертифицираният по WLTP пробег в изцяло електрически режим е до 100 км. Те предоставят очакван пробег в изцяло електрически режим в реални условия до 80 км – достатъчно за типичните клиенти на Range Rover да изминават до 75% от пътуванията си с използване само на електрическа енергия.

Изцяло новият Range Rover от пето поколение е проектиран, разработен и конструиран във Великобритания и ще бъде произвеждан изключително в завода на Land Rover в Солихъл – историческия дом на Range Rover – на нова най-съвременна производствена линия. Инвестицията в завода ще доведе до подобрено качество, като на една и съща линия ще се сглобяват ефективни меки хибридни, plug-in хибридни и изцяло електрически варианти на новия Range Rover. 
Новият Range Rover е най-желаният, създаван някога, и ще продължи да бъде „Императора“ в света на луксозните SUV автомобили в глобален мащаб.