Subaru Outback пристигна в България

Subaru Outback пристигна в България

От първото си представяне през 1995 г., Outback е изградил репутация на основател на нов сегмент автомобили – комби кросоувър SUV, съчетаващ характеристиките на лек автомобил и SUV. Outback израсна във флагмански модел на Subaru и неговата популярност се увеличи с годините, ценен от хората по целия свят заради неговите качества на универсален автомобил: безопасност, комфорт, практичност, издръжливост и управляемост. Шестото поколение наследява и доразвива обещанието на Subaru за забавление при шофиране, цялостна безопасност и издръжливост над средно ниво в изцяло нов автомобил – с най-безопасния, просторен, ефективен, усъвършенстван и изискан Outback, създаван някога.

През последните 26 години Outback е продаден в над 303 000 броя в Европа, утвърждавайки се като един от най-продаваните модели в гамата. Общото световно производство надхвърля 6,6 милиона автомобила (от 1989 г.).

Този най-безопасен Outback, създаван някога, осигурява цялостна безопасност – от тънки колони, широки стъкла, ергономична форма на седалките до набор от усъвършенствани технологии за безопасност от световна класа. Той предлага богато стандартно оборудване, включващо следващо поколение технология за подпомагане на водача EyeSight, системата на Subaru за предотвратяване на сблъсък със стереокамера вече с разширен (почти удвоен) зрителен ъгъл и нов софтуер за разпознаване на образи с 11 функции за безопасност, сред които: разширен адаптивен круиз контрол с функция за центриране в пътната лента, авариен асистент за спазване на пътната лента, разпознаване на пътни знаци за скорост с интелигентен ограничител на скоростта, предупреждение за напускане на пътната лента с вибриране на волана, предотвратяване на напускане на пътната лента, също така разпознаване на тревни разделителни ивици или края на пътното платно и система за спиране преди сблъсък с разширени възможности за предотвратяване на сблъсъци на кръстовища.

Новият модел запазва характерната комбинация от симетричното задвижване на всички колела S-AWD с BOXER двигателя и трансмисията Lineartronic CVT. Той включва 2,5-литров бензинов четирицилиндров двигател с директно впръскване и хоризонтално срещуположно разположени бутала с около 90% ново разработени компоненти и по-висока степен на компресия. Трансмисията Lineartronic CVT е обновена с разширен диапазон на предавателното съотношение до еквивалент на 8-AT.

Пътното поведение и комфортът на возене са повишени чрез значителни подобрения в окачването и шасито, елиминиращи вибрациите в кормилната система, пода и седалките. Повишената якост на платформата SGP с оптимално разположени виброгасящи и шумоизолиращи материали и увеличеният ход на окачването подобряват нивата на вибрации по неравен път и значително намаляват шума в кабината заедно с новото шумоизолиращо стъкло, което използва шумопоглъщащ вътрешен слой за предното стъкло и стъклата на предните врати. Усъвършенстваната конструкция на каросерията и шасито осигурява намалено с 50% накланяне на шасито, отлична стабилност при движение по права линия и по-бърза и по-линейна реакция на кормилното управление в хармония с намерението на водача. Включената в стандартното оборудване система SI-DRIVE, която позволява на водача да регулира характеристиките на дроселовата клапа, избирайки измежду режимите „Интелигентен“ и „Спортен“, предоставя повече гъвкавост за по-удобно и приятно шофиране.

Новият Subaru Outback е вече тук и може да бъде намерен в шоурумите на страната.