СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ LEXUS NX

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ LEXUS NX

Новият NX отваря нова глава в развитието на марката Lexus, представяйки нови насоки в екстериорния дизайн и интериорното пространство, нов тип задвижвания, сред които и първият plug-in хибрид на Lexus, редица подобрения в динамично отношение, които осигуряват по-приятно и вдъхновяващо шофиране, следващо поколение системи за мултимедия и комуникационна свързаност, както и използване на редица съвременни технологии, осигуряващи по-високи нива на безопасност, комфорт и удобство.
Новият NX замества модел, който донася много успехи на Lexus в Европа, с повече от 170 000 продадени автомобила от момента на представянето му през 2014 година. По-голямата част от тях са закупени от нови за Lexus клиенти, което го превръща в ключов фактор за растежа на марката в региона.
За да надгради това постижение и да предостави един наистина завладяващ нов продукт на клиентите, които днес очакват много повече от своя автомобил, Lexus преоткрива изцяло модела NX.
Амбицията и ангажираността на компанията личат добре в значителния напредък по отношение на динамичните характеристики, поведението на пътя и ефективността на задвижването, както и в забележителните 95% изцяло нови компоненти, вложени в новото поколение.
В цялостния процес на разработка в Lexus се придържат към изцяло ориентиран към човека подход, който е от ключово значение за предоставянето на емблематичното за новия NX послание „Усети повече във всеки момент“.
Новият NX ще дебютира на европейските пазари през последното тримесечие на 2021 година.