Нова визия за Škoda Octavia

Нова визия за Škoda Octavia

Škoda Octavia е най-продаваният модел на марката. Неговото четвърто, модерно поколение вече е с освежена визия, която включва обновена решетка на Škoda и ново второ поколение LED Matrix основни светлини. Клиентите се възползват от още по-всеобхватно стандартно оборудване като 10-инчов дигитален дисплей и двузонов климатроник. Освен това делът на устойчивите материали в автомобила се е увеличил значително. Допълнителни системи за сигурност и асистенция подобряват активната и пасивната безопасност в автомобила, а новата структура на оферирането предоставя допълнителни възможности за индивидуализация.

Клаус Целмер, председател на борда на директорите Škoda Auto, казва: „Нашите клиенти с право очакват много от Octavia и това обновяване извежда нашия най-продаван модел на следващото ниво. Иновации като напълно преработена информационно-развлекателна система, нови системи за безопасност, повишено използване на устойчиви материали и по-мощни основни светлини, го правят още по-подходящ автомобил за ежедневните изследователи. Убеден съм, че най-новата ни Octavia ще изненада и зарадва своите водачи и пътници, затвърждавайки позицията си на най-популярния ни автомобил.“
 
Мартин Ян, член на борда на директорите на Škoda Auto за продажби и маркетинг, казва: „Octavia е гръбнакът на марката Škoda. След четири моделни поколения и над 7,15 милиона продадени бройки, модернизираната Octavia ще продължи тази история на успеха. С изискан външен вид, нови асистиращи системи и най-съвременна информационно-развлекателна система с 13-инчов централен дисплей за първи път, нашият актуализиран бестселър е настроен да запази позицията си на един от най-успешните модели в Европа. Убеден съм, че автомобилът ще продължава да впечатлява ежедневните изследователи – със своята гъвкавост, атрактивен дизайн и отлично съотношение цена/качество."
 
Четвъртото поколение на Octavia навлиза в следващата си производствена фаза с обновления, които включват нов, подобрен дизайн с обновени предна и задна брони и актуализираната решетка на Škoda. Нови са и второто поколение LED Matrix предни основни светлини, ревизирани LED задни светлини с анимирани пътепоказатели и лети джанти с нов дизайн. Новата структура на гамата включва четири нива на оборудване – Essence, Selection, Sportline и RS – както и девет избора на дизайн за интериора.
 
В допълнение към новите и устойчиви материали за седалките, приборното табло и панелите на вратите, 10-инчовият дигитален дисплей вече е стандартен за някои варианти на модела. Познатият 10-инчов виртуален кокпит, представен при пускането на пазара на четвъртото поколение Octavia, продължава да се предлага. За първи път при Škoda Octavia 13-инчов инфоразвлекателен дисплей е наличен като опция. Базираният на изкуствен интелект чатбот ChatGPT ще бъде интегриран в гласовия асистент Laura като стандартно оборудване. Интегрирането на ChatGPT в гласовия асистент Laura въвежда разнообразие от нови възможности, които далеч надхвърлят предишните гласови команди. Интелигентният асистент за паркиране и дистанционният асистент за паркиране също правят своя дебют в Octavia. Гамата от двигатели се състои от два 1.5 TSI бензинови двигателя, предлагани като опция с мека хибридна технология, два по-мощни 2.0 TSI бензинови двигателя и два дизела. Мощностите варират от 85 kW (115 к.с.) до 195 kW (265 к.с.).