Истински GT-R в „24 часа на Льо Ман“

Истински GT-R в „24 часа на Льо Ман“

Nissan ще пусне GT-R и ще се изправи лице в лице с Audi, Porsche и Toyota в „24 часа на Льо Ман“ през 2015. Японският производител ще се състезава също и в 2015 FIA World Endurance Championship със заводски екип от два LM P1 болида. LM P1 болидът на Nissan ще се нарича Nissan GT-R LM NISMO, носещ спортната кръвна линия, простираща се 30 години назад, и отдаващ чест на флагманския сериен автомобил на компанията, Nissan GT-R.
Като иноватор в спортния маркетинг, Nissan умишлено предприе нетрадиционен подход към Ф1 с луксозния си бранд Infiniti и обвързването с Red Bull Racing. Извън моторния спорт Nissan е официален партньор на UEFA Champion's League с нов 4-годишен договор. Nissan е горд от ролята си и на официален автомобилен партньор на олимпийските игра в Рио през 2016.

Nissan постоянно увеличаваше участието си в моторния спорт в последно време чрез иновативни програми, като Nissan PlayStation GT Academy и инициативата Garage 56 на АСО.
Nissan GT-R NISMO GT3 сега се състезава по целия свят, не на последно място в Европа, където се пилотира от атлетите на NISMO, победителите в GT Academy. LM P2 двигателят на Nissan е най-забележителният P2 агрегат през последните години, ангажиментът на компанията към инициативата Garage 56 на АСО демонстрира любовта към техническото предизвикателство. Това, което Nissan научава на пистата, се внедрява в серийните автомобили, за да се предложи иновация в цялата продуктова гама.

Новият Nissan GT-R LM NISMO дава на Nissan възможността да се завърне в Льо Ман, където компанията има недовършена работа.
Надпреварата е в ход, за да се подготви болидът Nissan LM P1 за сезон 2015. Своевременно ще бъдат обявени пилотите на Nissan GT-R LM NISMO, които ще дойдат както от семейството на Nissan, така и извън него. В течение на следващите месеци ще бъдат обявени датата, когато автомобилът за пръв път ще излезе на пистата, както и пълните технически характеристики на болида.