Представиха Nissan GTR Nismo

Представиха Nissan GTR Nismo

След дълго чакане, Nismo пусна инфо материали за новата по-мощна версия на Nissan GTR. Под капака на новата Годзила се крият 600 к.с., а максималният въртящ момент е 652 Нм.

 

 

Nissan GTR Nismo минава пистата Нюрбургринг за време от 7:08.69 мин. Разбира се, това е време направено с допълнителния Track Pack. Това е спортен пакет, който включва аеродинамични елементи по купето, изградени от въглеродни влакна или с по-проста дума казано - карбон.

 

 

Въпросните елементи намаляват общата маса на GTR Nismo с близо 65 кг. Пакетът включва също така регулируеми амортисьори Оhlins, спортни пружини и още по-добра спирачна система.

 

 

Двигателят се е запазил същия, 3.8-литров би турбо V6, но разполага с преработени всмукателна и изпускателна системи. Турбините са по-големи, взети назаем от GT3 версията. От Nissan ни увериха, че имало начин мощността още да порасне, но това щяло да отнеме повече време, т.к. се наложили сериозни промени по-скоростната кутия.

 

 

Новият Nissan GTR Nismo е с размер на джантите 20”. Гумите са Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST 255/40 R20 отпред и 285/35 R20 отзад. Нископрофилните широки гуми предоставят на колата по-добро сцепление на пистата. Стандартното спортно окачване е оборудвано с амортисьори Bilstein, като предлага на водача три режима - Comfort, Normal и R, като последния е добре да се тества само на писта.