Nissan подсили 370Z с нов NISMO пакет

Nissan подсили 370Z с нов NISMO пакет

Вървейки по пресните следи на флагмана GT-R NISMO, новият 370Z обединява редица дизайнерски и инженерни подобрения, превръщайки се в най-спортния 370Z до днес.

В съответствие с всички нови Nissan NISMO модели, новият 370Z NISMO капсулира есенцията на динамичното шофиране, поставяйки водача в сърцето на действията. Черпейки вдъхновение от 30-годишния NISMO дух и инженерен ноу-хау, новият 370Z NISMO бе всеобхватно преработен, за да предложи по-остро и по-ангажиращо изживяване за водача.

Дизайнерски промени и нов аеропакет

370Z NISMO винаги е привличал погледите след себе си, а с въвеждането на по-дързък, по-мощен нов вид, той става още по-привлекателен. Новата броня е напълно променена и вече е с по-големи въздухоотводи, допълнителни въздухоотводи пред калниците и нови LED дневни светлини. Другите новости включват черни декоративни рамки на фаровете, специална червена NISMO лайстна в основата на бронята, променени странични лайстни и огледала, както и специални NISMO лога. Ревизираният 370Z NISMO разчита и на нови 19-инчови Rays лети джанти, изпълнени в черен и сив цвят.

Nissan представя нова задна броня и дизайн на спойлера, които характеризират подхода на марката към дизайна и инженеринга. Като част от пълната промяна на аеродинамичния пакет на 370Z NISMO, новата версия разчита на по-малък заден спойлер, работещ в тандем с новата предна броня, за да създаде значително по-голяма притискаща сила при шофиране с висока скорост. Нещо повече, притискащата сила сега е по-равномерно разпределена върху предната и задната оси, осигурявайки по този начин по-балансирано усещане на пътя. Изчисленията на Nissan потвърждават, че новият аеродинамичен пакет на 370Z NISMO му осигурява по-голяма притискаща сила спрямо всеки от конкурентите му в сегмента.

Вдъхновен от състезанията интериор

Nissan знае, че водачите на NISMO имат страст към спортното шофиране. За да отговорят на нуждите на собствениците, които експлоатират пълния динамичен потенциал на 370Z, новият модел разчита на нови Recaro седалки, предлагащи значително по-добра опора и комфорт.

Базирани на всепризнатите Recaro Sportster, новите седалки са проектирани специално за 370Z NISMO и предлагат множество детайлни промени, които да осигурят максимална опора за водачите. Всеки аспект от седалката и позицията й в автомобила е бил анализиран от Nissan, за да бъде създадена перфектната позиция зад волана.

Чрез възприемането на нова черупкообразна основа на конструкцията, предпочетена пред традиционната тръбна рамка на седалката, Nissan е бил в състояние да подобри здравината, като едновременно с това намали теглото. За да се завърши промяната в интериора, седалките са тапицирани в червена и черна кожа и Алкантара, за да пасват на облицовката на волана.

Невероятна динамика и подобрено шаси

Новият 370Z NISMO се задвижва от 3,7-литров, 6-цилиндров двигател, генериращ 344 к.с., които предлагат сурово и незабравимо динамично представяне. С изключителен въртящ момент при ниските обороти и широк оборотен диапазон, 370Z NISMO спринтира от 0 до 100 км/ч за само 5,2 сек. Издишайки през двойната ауспухова система, 370Z NISMO предлага и перфектния спортен саундтрак.

Предлаган само като купе с 6-степенна механична скоростна кутия, новият 370Z NISMO разчита на редица подобрения в окачването, въведени като част от актуализациите за моделна година 2015 (вижте секцията по-долу). За да се подобри комфорта, твърдостта на задните пружини и амортисьори е променена, докато променени постелки в интериора и вътрешните облицовка на колесните арки допълнително намаляват шума от търкалянето на гумите по асфалта.

Подобрения в цялата гама на 370Z

В допълнение на въвеждането на значително подобрен аеродинамичен пакет за флагмана NISMO, Nissan направи немалко дизайнерски и инженерни подобрения в оставалата 370Z гама – оптимизирайки изживяването за водача, предлагайки на клиента още по-добро съотношение качество-цена.

След многото детайлни промени за моделна година 2015 са 18-инчовите джанти, изпълнени в цвят Gun Metallic. Стандартно те се предлагат за стандартните и Pack модификациите, допълнително подобрявайки спортната визия на 370Z и придавайки му още по-неустоим вид.

Въвеждането на нови седалки и друго съществено подобрение. Проектирани да предлагат по-добра опора и по-висока здравина, новите Spinal седалки използват черупкообразна конструкция, която е едновременно по-здрава и лека спрямо предишните седалки с метална рамка. Резултатът е подобрена позиция зад волана, подобрен комфорт през високоскоростните завои и по-спортен вид.

С ревизираната настройка на окачването завършват новостите за 370Z. Чрез него е подобрена пътното поведение и е намален шумът в купето. Въведени в цялата моделна гама (включително NISMO), промените включват ревизирана твърдост на пружините и амортисьорите, нова облицовка на пода в интериора и шумоизолация под колесните арки. Комбинирани, тези подобрения позволяват на водача да се наслаждава на динамичните качества на 370Z без никакви компромиси.
Естествено, 370Z запазва всички характеристики, които му помогнаха да се превърне в един от най-силните претенденти в сектора. Задвижването се осигурява от мощния 328 к.с. 3,7 V6 двигател, задвижващ задните колела чрез 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия. 370Z остава единственият автомобил в сегмента, предлагащ Syncro Rev Control – първата в света изцяло синхронизирана система за контрол на оборотите при смяна на предавките нагоре/надолу.
Специфичните цени и характеристики за отделните пазари ще бъдат обявени преди пазарното лансиране на модела по-късно тази година.