2 в 1: перфектна комбинация

Renault Megane GT 1,6 205 к.с.

2 в 1: перфектна комбинация

Новият Renault Megane GT играе роля, както на семеен, така и на спортен автомобил. В зависимост от различните режими и стила ви на каране, ще се насладите еднакво добре, както на писта, така и в градска среда.

Renault Megane GT предлага приятна спортна атмосфера. Всеки един детайл от интериора напомня за това. Седалките са тип рекаро, покрити с алкантара. Воланът също е спортен и е облечен с кожа, на места перфорирана зашита със сини шевове. Спортният дух е ясно подчертан дори и в екстериора.

Megane GT показва елегантен и категоричен спортен дизайн. Неговата задна броня с двоен ауспух, 18-инчовите джанти, въздуховодите и отличителната емблема GT, ясно подсказват за това.

Иновации

Renault Megane GT е първият автомобил в сегмента, който ползва предимствата на технологията с 4 завиващи колела 4Control. Новото Renault Megane GT ви гарантира несравнимо удоволствие от шофирането.

Разработена от инженерите на Renault Sport, технологията 4Control управлява завиването на задните колела, което позволява адаптация към всяка ситуация.

Когато сте на пътя, вие вземате прецизно завоите и в същото време се радвате на несравнимите усещания, които ви предлага управлението. Стабилността ви е гарантирана и на магистрала. Дори в неочаквана ситуация знаете, че може изцяло да разчитате на реакцията на 4-те завиващи колела. В града пък се възползвате от отличната маневреност, за да се промъквате или да паркирате. Предлагаща спортен стил и бърза подвижност, технологията 4Control ви гарантира отлично поведение на пътя при всички обстоятелства.

Технологии

Renault Megane GT може да се похвали с новата технология Multi-Sense® и нейните 4 режима на работа (Sport, Neutral, Comfort и Perso), калибрирани така, че да отговорят на нуждите на различните водачи в различни моменти. Можете да преминете в режим Sport за част от секундата, а можете да се насладите и на максимално добро потегляне от място, както и на максимално бързо превключване на по-ниска предавка. Всичко това звучи супер, нали?

В режим Sport, новият Megane GT се възползва от редица специфични технологии, разработени от инженерите на Renault Sport. Системата Launch Control позволява значително по-бързо ускорение при старт от място, докато Multi-Change Down съществено ускорява превключването на по-ниска предавка с повече от една едновременно.

Двигател

Двигателят е сравнително малък за обема си, но напълно задоволителен като мощност. 1.6 литровият бензинов Turbo двигател предлага 205 к.с. и са напълно достатъчни, за да си кажете „Ей, обичам да пътувам спокойно“, когато стрелката на километража показва 160 км/ч. Скоростта не се усеща, което от своя страна говори добре за инженерите на Renault.

Трансмисията е 7-степенна автоматична EDC с двоен съединител. Предавките могат да се превключват посредством пера, намиращи се на волана, донякъде предлагат бързина и динамичност.

Разход

Разходът обаче не е едно от нещата, с които може да се похвали новото GT. При сериозно каране отива към 11 л/100 км. Много е, но пък за сметка на това е адски готино и забавно. Ако карате спокойно и не чувате турбото редовно, автомобилът ще ви гарантира дълъг преход.

Нашето мнение

2 в 1, перфектната комбинация м/у семеен и спортен автомобил. На нас ни харесва, а доводите за това, вече ви ги изброихме.