Renault с иновативна концепция

Renault KWID

Renault с иновативна концепция

Концепцията Renault KWID бе представена на автомобилното изложение в Делхи. Тя подчертава едновременно ангажимента на Renault към новите пазари, какъвто е индийският, както и способността на компанията да произвежда привлекателни продукти в сегмента на компактните автомобили. Забавният и енергичен дизайн на автомобила, заедно с технологичните му характеристики, са предназначени да отговорят на нуждите на младите клиенти на тези пазари.

Здрав, но и весел автомобил

KWID бе проектиран с участието на Renault Design India. Вълнуващите пропорции и размери на автомобила, както и много късите надвеси, създават впечатлението за подскачащ автомобил, докато големите колела се издават извън калниците и придават на KWID вид на бъги.

Игривият екстериорен дизайн се компенсира от здраво излъчване, което осигуряват защитните елементи и къси спойлери, които придават чувство за сила. Автомобилът е с единично задвижване, но излъчва визия на офроуд автомобил.

Интериорът на KWID е проектиран да обгръща пътниците като пашкул и е вдъхновен от птиче гнездо. Седалките, закачени над солидна база в бяло, създават впечатление за лекота, докато двуцветният материал еластомер осигурява чувство за яркост. KWID предлага също така климатизация на задното пътническо отделение с контролери, разположени на гърба на пътническата облегалка, както и вентилация чрез концентрични перфорации. Приборното табло е интегриран таблет, от който се контролира навигацията на Flying Companion.

Високотехнологичен концептуален автомобил

Отвъд игривия и надарен с въображение стайлинг на KWID, концептуалният автомобил е оборудван и с множество технологични функции, начело на които стои Flying Companion. Целяща да предложи безопасно, но и забавно изживяване на пътя, Flying Companion е първата по рода си технология в автомобилния свят. Започвайки от въртящата се задна част на покрива на KWID, Flying Companion може да се контролира чрез един от двата режима – автоматичният режим използва предварително програмирана „flying sequence“ и GPS местоположение, както и механичен режим, който позволява спътникът да се контролира чрез таблет в автомобила. Flying Companion може да се използва за различни цели, включително да проучва трафика, да снима пейзажа и да засича препятствия на пътя пред вас.

KWID може да бъде и електрически – има възможност да бъде оборудван с електрически батерии и контакт за зареждане, разположен зад логото на Renault. Автомобилът ще се задвижва от последното поколение 1,2-литров бензинов турбодвигател, куплиран с EDC автоматична трансмисия с двоен съединител, комбинирайки удоволствие от шофирането с нисък разход на гориво. Другите технологични функции включват електрически регулируемата предна седалка-тип пейка, движеща се върху релса по средата, електрически отварящи се врати, LED осветление, липсваща смяна на предавките (командва се чрез докосвания до волана). Монтираният вертикално TFT сензорен дисплей играе ролята на приборно табло в KWID, предлагайки също така достъп до услугите за свързаност.

KWID е специално предназначен да отговори на нуждите на индийските шофьори. Автомобилът е компактен 5-местен модел, позволяващ семейни пътувания, които са често срещани в Индия. Мултимедийният приборен панел, заедно с Flying Companion, отговаря на младата и модерна нужда на индийските клиенти да останат свързани. Олекотеният интериорен дизайн е адаптиран и към горещите климатични условия.

Освен това, KWID CONCEPT се характеризира с необичайна конфигурация на седалките, като отпред има три места, а шофьорското е по средата, в леко изнесена напред позиция, за да се отвори място в областта на раменете. Отзад има две седалки. Централната шофьорска позиция, възможна благодарение на тази конфигурация, отговаря на международните изисквания за шофиране, позволяващи на автомобила да бъде шофиран еднакво комфортно на пазари с лява или дясна посока на движение.