Новите Superb и Kodiaq

Новите Superb и Kodiaq

Не мина много време след като Skoda Superb спечели приза за “Кола на годината” в България за 2024, и от Skoda решиха да организират тест драйв на новите модели Superb и Kodiaq. На събитието бяха поканени автомобилни журналисти, които безпроблемно и безопасно изминаха маршрута от София до Велинград. Там ни посрещна любезният екип на хотел “Кашмир”. Всеки имаше възможност да изпробва автомобилите и да усети тяхното пътно поведение. В свободното си време участниците можеха да се насладят на уникалните СПА процедури на хотела.

Вечерта започна с пресконференция на марката, на която бяха споделени интересни факти за новите модели, които ще разгледаме по-подробно скоро. Една изненадваща новина беше, че според данни на КАТ за първото тримесечие на годината, най-много новорегистрирани леки автомобили в България са на марката Skoda. Лидерът на пазара е следван от Toyota, а третото място заема дългогодишният лидер Dacia. Топ петицата се допълва от Renault и Volkswagen.

Всички тези добри новини за марката бяха чудесен повод за една изискана вечеря в ресторанта на хотела, предлагащ гурме кухня. Вечерта завърши с приятелски разговори и продължи с танци под звуците на музиката в дискотеката на хотела. Успехът на марката беше отпразнуван подобаващо от всички. Пожелаваме на Skoda бъдещи успехи и да продължават да заемат водещи позиции на пазара на нови автомобили в България. Успех от целия екип на VS Auto!