Размазваща ТТ RS-ка от ОК-Chiptuning

Размазваща ТТ RS-ка от ОК-Chiptuning

Винаги сме си падали по-красивите и изтънчени неща, такива, които не ти се натрапват с присъствието си и не подвикват – „ей, вижте ме колко съм шарена”.

Изтънченост, в умерени количества стрийт елементи, ни предлага компанията OK- Chiptuning, със седалище Нойкирхен, Германия. Самото име подсказва, че компанията се занимава основно с чиптунинг или донастройване на софтуера на автомобила, с цел подобряване неговите динамични характеристики. В случая нашето Audi TT RS е със сериозна оптимизация на ECU-то, която подобрява мощността на автомобила, включително въртящия момент и намалява разхода на гориво.

Серийният двигател е с 360 к.с. и 465 Нм въртящ момент. „Лечението” на OK- Chiptuning трае само няколко дни и те успяват да изкарат мощност от 453 к.с. и 659 Нм въртящ момент. Разбира се, променят и изходящия и входящия колектор, заедно с изпускателната система. Интеркулера вече е на Wagner Evo 2, за да осъществи желанията на „леко пипнатия” турбокомпресор.

Скоростната кутия тип S -Tronic предлага 7 скорости, които са ви напълно достатъчни, за да "наказвате” по-стари и излезли от употреба GT-R-и.

От компанията са ни подготвили и изненада във външния вид на това невероятно Audi TT RS. Окачването вече е регулируемо във височина и твърдост и ви гарантира безпроблемно преминаване през всякакви видове пътни настилки. Допълнително, за да подобрят още повече пътното поведение на автомобила са му монтирани и стабилизатори.

Гумите и джантите също са по-атрактивни. От OK- Chiptuning са заложили на OZ джанти тип Ultraleggera HTL с размер 9x19 ET42. OZ –ките са решени в златисто и са обхванати от Toyo Proxes с размер 255/35 ZR19. Накрая е помислено и за аеродинамиката - задното крило е от въглеродни влакна (карбон), а също така предната и задна престилка.