На вашето внимание - Jaguar F-Type R Coupe

Снимки: 

Бляскав дебют направи Jaguar F-Type R Coupe през изминала нощ в LA. Повече от 500 журналисти, знаменитости и фенове на марката станаха свидетели на едно бляскаво събитие, типично в стила на Jaguar.

Радваме се, че сме едни от първите отразили това бляскаво и незабравимо събитие за тази година. На една сцена бяха спортния F-Type R Coupe и неговия създател, човекът с основна заслуга за възраждането на бранда през последните години – дизайн директорът на марката Ян Кълъм. Той сподели, че едно от най-големите предизвикателства за всеки един автомобилен инженер е създаването на спортно и модерно премиум купе, чийто дизайн да е толкова естетическо издържано, колкото динамичните характеристики на самата кола. След години усърдна работа екипът на Jaguar наистина успява да създаде истинско произведение на изкуството в лицето на F-Type R Coupe.

Под капака на автомобила са скрити внушителните 550 к.с., които с лекота осигуряват впечатляващия въртящ момент от 680 Нм. Иновативният 5.0-литров V8 Supercharged двигател осигурява шеметно ускорение от 0-100 км/ч за 4,0 сек. Затова не е изненада, че новото спортно купе на Jaguar с инициал R може с лекота да достигне изумителните 300 км/ч. Купе версията на F-Type е налична още с два 3.0-литрови V6 агрегата с мощност от 380 и 340 к.с. С тях моделът спринтира от място до 100 км/ч съответно за 4,8 и 5,1 сек. И двата мотора без усилие прескачат бариерата от 250 км/ч.

Теглото на автомобила е забележително равномерно разпределено, което допринася за блестящите динамични характеристики на модела. Тази „котка“ впечатлява с възхитително внимание към всеки детайл и прецизни системи в помощ на водача. За да извлекат максимална полза от модерната му структура, дизайнерите на марката са заложили на двойни алуминиеви носачи в предното и задно окачване и на специална кормилна рейка за светкавична реакция при бързи маневри. Светкавична е реакцията и на 8-степенната автоматична Quickshift трансмисия, с която превключването на скоростите става по-бързо.

Коментирай