BMW X2 20d xDrive 190 к.с.

Абсолютно уникално X2

Бях много скептичен относно новото BMW Х2. Мислех, че един от поредните модели на марката, които са направени само, за да допълнят сегмента и да са конкурентни на пазара. Оказа се, че моето повърхностно мислене в този момент надделя и за миг не се замислих, че може и да не съм прав.

Всеки един детайл, линия и чупка в новото BMW Х2 са добре премислени и имат своята история. Пример за това е емблемата на марката в страничната „С“ колона на автомобила. И въпреки недоволствoто на някои хора за това, аз го смятам за оригинално, бих искал това да стане традиционно, както е и със предната и задна емблема на автомобила!?
Още през 60-те години на миналия век този тип показност на емблемата се среща в модели като BMW 3200 Coupe CS. Мисля това за супер яко и свежо, а също и в Х2 стои оригинално и допълнително подчертава агресивната странична линия на модела.

Новото BMW X2 още на пръв поглед демонстрира ярко спортните си амбиции. С дръзката си атлетичност Х2 предлага ненадминати в своя клас динамика и пъргавина. Динамичните контури му придават изключително спортен характер на купе.
Нашият тестов автомобил е оборудван с 20d xDrive дизелов агрегат със 190 к.с. Не лош двигател, икономичен и пъргав, но за мен недостатъчен. И въпреки това съм сигурен в неговия успех на българския пазар.
Хубавото е, че се предлага и M35i бензинов агрегат с 306 к.с. Това със сигурност ще се хареса на по-истинските фенове, които оценяват марката по това, което прави, а не само заради самата марка.

Има богат избор на „разкрасителни“ пакети, с които може да направите автомобила ви да изглежда като батмобил. Те се предлагат от скоро в Auto Bavaria и аз ви предлагам да се възползвате от тях, ако искате да сте оригинални и единствени на пътя.
Мултимедията също е много важна за автомобил от този клас. Говорим за семеен автомобил, а тук тя е „жизнено“ важна. Впечатли ме още в самото начало със своя лесен и достъпен начин на работа. Наистина е впечатляваща и усъвършенствана. В Х2 този тип мултимедия предлага много повече опции от предходната версия. BMW Connected Drive може да ви помогне ако търсите италиански ресторант например или дежурна аптека в почивните дни. Услугите винаги са на ваше разположение с натискането на бутон и ви помагат при всякакви нужди. Дори ако искате да разберете какво ще бъде времето днес.
С BMW Connected App имате дистанционен достъп до важни функции на вашето BMW. Това е вашият дигитален асистент за мобилност, който се грижи за вашите нужди преди и по време на всяко пътуване. Свържете се с автомобила си чрез смартфон с Android или iOs, Smartwatch или Amazon Echo, изпратете целите до навигационната система или получавайте напомняния за вашите срещи, за да не ги пропускате и пристигате навреме. Всичко това е просто безценно!

Новото BMW X2 изпъква сред конкурентите със своето пътно поведение и интериорно пространство. Въпреки компактните размери за кросоувър, в Х2 има достатъчно място, дори и за 4-членно семейство. Кокпитът е приятно подреден и оформен, мислен изцяло за шофьора и пътника до него. Типично за „М“ стайлингът, материалите са качествени и приятни на допир. Багажникът е със задоволителни размери, като има място и за бебешка количка, което е огромен плюс за новите семейства, които си търсят автомобил.
Воланът е по-плътен, твърд и удобен за хващене, директен е и управлението е истинско удоволствие за душата и сетивата. Окачването е твърдо, усеща се стегнато и автомобила стои стабилно в завои. За сметка на това подрусва и ако сте с жена ще бъдете нахокан, че карате лошо, но това е друга тема на разговор.

Приятен семеен автомобил, с който освен да возите цялото семейство, става и за задоволяне на дневните нужди от адреналин. Все пак гледайте, когато правите това, да не сте в града и не се правете на пилот от F1, т.к. рискувате да бъдете напсуван на майка, баба и леля. Цената не му е една от най-приятните, но със сигурност си заслужава.

Технически данни: 
ДВИГАТЕЛ
Обем, куб. см 1995
Мощност, к.с. 190
- при, об/мин 4000
Въртящ момент, Нм 400
- при, об/мин 1750 - 2500
ТРАНСМИСИЯ
8-степенна автоматична скоростна кутия
ХОДОВА ЧАСТ
Спирачки
- отпред вентилирани дискове
- отзад вентилирани дискове
Гуми и джанти
- отпред/отзад 225/45 R19
ГАБАРИТИ
Дължина, мм 4360
Широчина, мм 1824
Височина, мм 2098
Междуосие, мм 2670
Маса, кг 1600
Резервоар, л 51
Обем багажник, л 470 - 1355
ДИНАМИКА
Макс. скорост, км/ч 221
0-100, сек. 7,7
РАЗХОД, Л/100 КМ
- градско 5,4
- извънградско 4,5
- комбиниран 4,8
CO2, г/км 121 - 126
ЦЕНА, С ДДС
от 64 900 лв.

Коментирай